scenario | | sluit deze pagina


Uitvoering : La douce France

Doorwerken in de pauze

Leerlingen vinden het leuk om op deze manier te werken. Ze werken niet alleen heel hard, maar ook met veel plezier. Dat blijkt in de pauze. "Meneer, wij hebben de levensloop van Dennis nog niet af, mogen wij het eerste uur uw sleutel van het medialokaal, dan kunnen we verder."

Intensief overleg

Mooi zijn de momenten waarop de leerlingen heel intensief aan het overleggen zijn, bijvoorbeeld over de reisroute Amsterdam - Benidorm (of Tirol). Echt overleg zoals dat in de kerndoelen van de basisvorming staat. Ze merkten niet eens dat er foto's werden gemaakt.

Saskia en Dennis komen tot leven

Dennis is nu net 18 geworden. Hij is sportief, heeft al wel eens verkering gehad maar dat ging toch niet helemaal goed. Op dit moment heeft hij geen vriendin, voor zover ik weet, hoewel veel meiden hem wel erg leuk vinden. Hij schrijft Franse gedichten, nee dat is een grapje, maar Frans is wel zijn lievelingsvak.

Vakantiebeurs

Heel wat ouders bezoeken de vakantiebeurs en krijgen ter plekke zin om naar Frankrijk te gaan. ''Geen probleem mevrouw'' zegt een jongen van hooguit veertien. ''Via internet kan ik het nu meteen wel voor u boeken." Lekkere hapjes en drankjes maken de beurs compleet.

 

 

 

 

 

 


scenario | | sluit deze pagina